dimecres, de juny 03, 2009

Insecticida mental
Després de dinar, la programació de les televisions fan ganes d'emigrar ( el que no se ben bé és on ).
La primera: Amar en tiempos revueltos. No l'he seguida, i estic fins al nassos de culebrons, per molt que estiguen ambientats en la posguerra.
La segona: Los documentales de la 2. De vegades el veig per a dormir plàcidament la migdiada. Però hi ha quelcom que m'indigna, la punyetera mania de personificar als animals, per provocar la emocions familiars del tipus Walt Disney. A més, l'afà de protagonisme dels naturalistes, els quals ens convenceran del perill que corren, narrat en 1a persona, i com de dura és la seua vida en la selva, doncs companys, crec que ningú us n'obliga... Tant de bo serviren d'àpat a un grup de lleons, així experimentarien la vertadera comunió amb la natura. Odie també el costum de posar-li noms als animals, que potser han deduït pels seus sons guturals que aquestes bestioles desitjaven ésser batejades? ( Escolte esgarrifat l'expressió, el joven Jim extranya a su madre, no serà que el joven Jim té fam? ). A més gaudeixen de dualitzar la vida salvatge, convertint el savi i lògic món natural en un vergonyós pastixe de valors judeocristians. La víctima sempre és la pobre criatura que vol escapar de les urpes del depredador. Que cruel és la vida en la sabana... Per acabar, tot és una gran mentida, els cabrons fan un refregit d'imatges d'animals diversos per construir la narració, i preparen les escenes soltant bestioles per a que altres les devoren davant les càmeres, mentre una emotiva veu en off solta expressions com: la vida en la natura és dura, la crueltat de l'assassí, la mare busca la seua criatura desesperada, la seua mirada expressa la por, pena, enveja, amor, en fi, expressions ben humanes...
Continuarà.

3 comentaris:

Comtessa d´Angeville ha dit...

EI!!!!!! Amb AMAR EN TIEMPOS REVUELTOS NO ET CLAVES!!!!!!!! Jo estic enganxadíssima des de fa dos anys, espere nervioseta tots els dies que pengen a la web el capítol del dia, obssessió, m'enfade amb els personatges, parle amb la tele (bé, amb l'ordinador) mentres la mire...

aurora ha dit...

ei, però què dius? ara els animals també són progressistes!!! els homosexuals poden adoptar!!!!
http://www.elpais.com/articulo/gente/pinguinos/homosexuales/adoptan/polluelo/elpepugen/20090603elpepuage_4/Tes

juas, juas, juas!

Marc Peris ha dit...

Comtessa, amb ànim de polemitzar, potser serà la única persona de menys de 50 anys que veu la sèrie. Ei no passa res, cadascú te els seus gustos, i entenc que a vosté li agrade la naftalina, hehehe... Un petó cap a terres del nord.
Pel que respecta als animals, cap problema, m'encanten, i per això sóc un dels que afirmen amb pedanteria que veig els documentals de la 2 ( sóc així de guai, ja veus...), la majoria de les vegades és fals, però es dorm de meravella.
Als que faria servir en safata és als naturalistes ( excepte l'Atembourgh ). La veritat és que em va semblar bé el final de l'australià aquest, sempre posant el cap dins de la boca de cocodrils, com si aquests volgueren degustar la seua caspa!
En fi, ue les meues ires tornen a centrar-se en la puta tele, i per algun lloc havia de començar a disparar!
PD Fotre, aquest comentari és més llarg que el post...